4 Kriteria Pilih Tempat Penginapan Anda.

Pengantin & Jurugambar Wajib Baca Masalah nak tido mana ni, bukan je masalah kepada jurugambar je, ia pun masalah pengantin sama. Ada orang jodoh dia dekat sangat sampai sebelah rumah. Tak terlepas yang jodoh datang dari seberang laut. Jadi bab tempat tido ni bagi saya masalah kritikal jugak kalau anda tidak beri perhatian. Sebab kalau […]

3 Langkah Awal Marketkan Service Anda

Kita ni selama ni hanya focus pada gambar je semata-mata. Sebab tu kita rasa susah untuk menjual. Dalam bisnes wedding ni sebenarnya kita dah terlalu banyak buat silap dalam menjual service tersebut. Zaman sekarang alatan kamera yang mahal BUKAN lagi alasan untuk anda caj service anda. Ramai yang boleh beli kamera, ramai yang boleh miliki […]

4 Langkah Beli Kamera Anda

Nak beli kamera tapi pening tak tahu nak beli yang mana satu. Tu memang masalah utama la kita-kita ni. Sebenarnya, untuk beli kereta ni lebih kurang macam beli kereta jugak sebenarnya. SO jom saya kongsikan 4 langkah tersebut. #1 Tahun Siri Macam kita beli kereta, benda yang akan kita lihat dulu sebenarnya adalah TAHUN PENGELUARAN […]

5 Langkah Untuk Hasilkan Gambar Yang Awesome!

Saya perhatikan masih ramai yang belum memahami apa yang sepatutnya dilakukan oleh jurugambar perkahwinan semasa shoot client anda. Jika kita kaji betul-betul, apa yang client kita mahukan sebenarnya adalah gambar yang menggambarkan apa je yang CANTIK PADA DIRI MEREKA. Persoalannya bagaimana untuk kita hasilkan gambar yang diperlukan ini? Jadi 5 langkah ini boleh membantu anda. […]